• info@stichtingabacus.nl

Veel belangstelling voor AMO- expositie

Veel belangstelling voor AMO- expositie

Een belangrijke missie van Stichting ABaCus en het AMO Programma is het verbeteren van de onderwijskwaliteit van het onderwijs in Ghana door kinderen actief bij het leerproces te betrekken. 

Een belangrijke voorwaarde daartoe is bekendheid. Het AMO Programma heeft een serie tentoonstellingen door het hele land gepland om haar materialen en de mogelijkheden te laten zien.

De eerste expositie werd in maart in Nkawkaw gehouden. Dit leverde veel bezoekers en aandacht uit diverse onderwijsgeledingen op. De coördinator, Fred Asamoa, schreef het onderstaande verslag van deze expositie.

Een mooi initiatief!

VERSLAG VAN DE EXPOSITIE VAN HET AMO PROGRAMME

Een  van de plannen van de coördinator van het AMO Programme voor 2018 was het verkrijgen van bekendheid en steun van scholen, zowel van privé scholen als van scholen van de regering. De eerste exposite werd georganiseerd bij de Grace Presbyterian Kerk in Nkawkaw van 13-16 maart 2018.

C:\Users\blair\Pictures\2013-12\DSCN0050.JPG

De expositie werd officieel geopend door Mrs. Balichisu Adams, de Manager voor Onderwijs in de region Kwahu West. In haar toespraak prees zij het AMO Programme voor het organiseren van deze expositie  en riep zij schoolleiders, besturen en ouders op om gebruik te maken van deze leermiddelen in hun dagelijkse onderwijspraktijk. Inzetten van leermiddelen maakt het onderwijsproces gemakkelijker en beter te begrijpen, zoals het gezegde al luidt: ‘I hear and I forget, I see and I remember, I do and I understand.” Zij benadrukte het belang van AMO leermiddelen voor alle basisscholen.  Daarna sprak de predikant van de  Nkawkaw Grace Presbyterian Church, Rev. Ofori  een openingsgebed uit. En vervolgens leidde de AMO coördinator de gasten rond de expositie en demonstreerde hij hoe de verschillende leermiddelen in het onderwijsleerproces ingezet kunnen worden.
Verschillende AMO leermiddelen werden tentoongesteld, zoals: Abacus, Learning Clock, Animal Puzzle, Environmental Puzzle, Fruit Tree, Gate Ball, Building Blocks, Ghana Maps, Color Tower, Big and Small Tro-tro, Tangram etc.

C:\Users\blair\Pictures\2013-12\DSCN0035 (1).JPG

DSCN0040.JPG
DSCN0047 (1).JPG

Coordinator describing the way some of the ALMs work during the learning and Teaching process

C:\Users\blair\Pictures\2013-12\DSCN0066 (1).JPG
C:\Users\blair\Pictures\2013-12\DSCN0067 (1).JPG

Production Manager Kwaku playing the Ghana Map game with the school children.

Een veertiental basisscholen uit Nkawkaw bezochten de expositie. Ook de Inspecteur van Kindergarten en Nursery schools waren aanwezig, evenals de bestuursleden van verschillende scholen. Ook was er een delegatie van het paleis van de Obomeng Chief; zij zegden toe bestellingen te plaatsen voor het basisonderwijs in hun traditionele gebied. Op de laatste dag van de tentoonstelling kwamen Joa en Henk met vrienden langs om dit evenement mee te maken en ook zij waren onder de indruk van dit gebeuren.

Deze expositie heeft AMO meer bekendheid gegeven in de regio Nkawkaw.

Het AMO Programme zal tentoonstellingen in andere regio’s voortzetten om zo de ALM’s  te promoten. De volgende expositie zal in mei 2018 in Koforudia plaats vinden.