• info@stichtingabacus.nl

Update nieuwe werkplaats AMO Programme

Update nieuwe werkplaats AMO Programme

Het proces om de nieuwe werkplaats voor het AMO Programme in Abepotia te realiseren, duurde even, maar nu staat er een prachtig gebouw, met mooie werkruimtes  en goede machines. 

Sinds vorig jaar zomer werkt het AMO team daar hard aan het maken van de leermiddelen.

Dankzij het geweldige afzuigsysteem en het systematischer gebruik van de mondkapjes is het werk voor de mannen gezonder geworden.

Een kijkje in de ‘keuken’:

Het is een feest om de kleurige en goed afgewerkte leermiddelen te zien.  Niet alleen bestemd voor de diverse modelscholen die vanuit de stichting ABaCus gesponsord worden, maar ook voor en door andere instellingen.

Naast leermiddelen wordt er nu ook schoolmeubilair gemaakt, zoals bijvoorbeeld deze prachtige tafels  waaraan kinderen in groepjes kunnen werken en de kasten waarin bijv. leesboeken mooi  overzichtelijk neergezet kunnen worden.

Op deze goede basis kan er verder gewerkt worden aan de visie van AMO: het onderwijs aan kinderen in Ghana verbeteren o.a. door kinderen zelf leerervaringen op te laten doen door speelleermiddelen te kunnen gebruiken. 

Nogmaals onze hartelijke dank aan Kerk in Actie en Edukans, die  het met financiële middelen mogelijk hebben gemaakt dat de wens (en noodzaak) om een nieuwe werkplaats  te bouwen, gerealiseerd kon worden.