• info@stichtingabacus.nl

Een onbetaalde ervaring.

In de loop van de tijd zijn er vrijwilligers naar AMO Programme geweest, ieder met een eigen expertise. AMO en Stichting ABaCus zijn heel erg blij met de steun en inbreng van deze (jonge) enthousiaste mensen.

Bea van den Heuvel en Veronique van der Horst

Deze twee ervaren leerkrachten werkten twee maanden in 2018 met leerkrachten van de modelscholen in Ho en Tamale.

Veronique was in het voorjaar 2020 weer in Ghana om op een aantal modelscholen in Wa (het noordwesten van Ghana) om op een aantal modelscholen ervaringen uit te wisselen. Vanwege corona moest zij al snel weer terug naar Nederland.

Christien Kuiper

Christien, een enthousiaste leerkracht, ging in haar vakanties in 2018 en 2019 een aantal weken naar Ghana. Voor het AMO Programme ondersteunde zij bij een aantal modelscholen (Nkawkaw, Asiakwa en Kato) de training en begeleiding van leerkrachten.

Jordi en Lisanne Voort

Jordi en Lisanne vertellen in het filmpje hun ervaringen als vrijwilliger in 2012 en 2016 bij het AMO Programme. Hieronder vind je meer over hun ervaringen.

Vanaf oktober 2013 werkten Jordi en Lisanne negen maanden bij het AMO Programme om dit te ondersteunen. Lisanne hielp bij de Training Unit en bezocht modelscholen in het hele land. Jordi betekende veel voor de organisatie en administratie en alles wat verder in de werkplaats aan de orde kwam. Zij verloren hun hart aan Afrika en kwamen in 2016 voor een aantal weken terug. Er is een film gemaakt tijdens hun verblijf:

Momenteel wonen Jordi en Lisanne met hun twee dochters voor twee jaar in Namibië en werken daar als vrijwilligers voor enkele projecten. Zie hiervoor https://voortinafrika.nl/namibia.

Marjet de Haan

Marjet is een gepensioneerde leerkracht. Zij werkte met veel enthousiasme 3 maanden aan het eind van 2015 in Abetifi mee aan het AMO Programme. Zij was betrokken bij de training van leerkrachten op verschillende scholen en hiep mee in de werkplaats bij het vervaardigen van leermiddelen. Van 2012 tot 2021 was zij bestuurslid van Stichting ABaCus.

Linda Dove

Linda woont in Duitsland. Zij was in 2014 3 maanden bij het AMO Programme. Zij assisteerde bij de trainingen op scholen en presentaties van het AMO Programme.  Je kan meer over haar ervaringen in Ghana lezen op haar blog: http://lindasghanaadventure.blogspot.de

Tanja Hagen

Tanja was in 2011 als vrijwilliger bij AMO: “Wat me in de weken erna ook vooral opgevallen is, is dat we hier vooral heel erg druk bezig zijn met dingen regelen, plannen en doen, gefocust op de toekomst, waarbij we eigenlijk veel te vaak het nu vergeten. Ik realiseerde me dat ik voordat ik naar Ghana ging vooral altijd bezig was met: wat moet ik morgen nog allemaal doen, hoe laat moet ik hier weg om dan op tijd bij mijn volgende afspraak te zijn etc.. Eigenlijk altijd in de toekomst leven en daardoor niet echt stil staan bij het nu.” Lees verder op: http://tanjahagen.waarbenjij.nu/.

Dirkjan en Cariènne van den Berg

Dirkjan en Cariènne verbleven in 2009 een jaar in Abetifi. Cariènne ontwierp o.a. nieuwe leermiddelen en schreef handleidingen bij de leermiddelen. Dirkjan richtte zich op de werkplaats en de bedrijfsvoering. Samen ontwikkelden zij een nieuw format voor de training van leerkrachten. Hun nieuws op http://dirkjanencarienne.blogspot.nl

Freke Evers en Linda

Freke en Linda hebben in 2006 drie maanden het AMO Programme ondersteund. Zij ontwierpen o.a. een nieuwe folder om de leermiddelen in Ghana te promoten. Hun ervaringen zijn te lezen op http://frekelinda.waarbenjij.nu.

Machteld Kok

Machteld was in 2005 een aantal maanden in Ghana. Zij beschrijft hoe zij dagelijks naar de Presbyterian School in Nkwatia ging. Lees dit o.a. op http://machteldkok.waarbenjij.nu.