• info@stichtingabacus.nl

Wietse en Jaimie halve marathon voor Stichting ABaCus

Wietse en Jaimie halve marathon voor Stichting ABaCus

2 april was het zo ver: na een aantal maanden hard te hebben getraind was het moment van onze eerste halve marathon daar. Zodra wij stonden opgesteld in ons start vak midden in Berlijn voelden we wat een geweldige sfeer zo’n marathon met zich meebrengt.  Eerst moesten wij wachten tot de professionele renners van start waren gegaan, waardoor de spanning bij ons en de andere 30.000 renners in ons vak steeds hoger opliep. Toen het startsignaal eenmaal daar was gingen wij vol goede moed onze eerste kilometers in. Met zoveel man tegelijkertijd door een bijzondere stad rennen gaf ons beiden een overweldigend gevoel. Het heeft iets bijzonders; je geniet van al het moois in Berlijn, maar tegelijkertijd heb je ook in je achterhoofd: ojee, we moeten nog 20 kilometer. We hebben alle twee de halve marathon uitgerend (stoppen was uiteraard ook geen optie) en we kunnen iedereen ook aanraden om een keer met deze halve marathon mee te doen. Maar eerlijk is eerlijk: de laatste paar kilometers waren toch wel heel erg zwaar.

Naast het feit dat de halve marathon een sportieve uitdaging is geweest, wilden wij hier graag een goed doel aankoppelen. Nog lang niet iedereen in de wereld heeft een kans op goed onderwijs, wij wel. En daarom wilden wij graag iets terug doen voor de wereld, op welke manier dan ook. Wij hebben er daarom voor gekozen de halve marathon te rennen voor Stichting ABaCus.

Stichting ABaCus ondersteunt het AMO Programma in Ghana. AMO is een afkorting van Agodi Ma Osuahu, wat betekent ‘al spelend leren’. Het AMO Programma produceert en ontwikkelt (nieuwe) leermiddelen voor basisscholen en traint leerkrachten hoe ze deze leermiddelen in het onderwijs in kunnen zetten. Door middel van deze leermiddelen wordt het werken in kleine groepjes gestimuleerd en leren kinderen samenwerken. De leerkrachten ontdekken dat de kinderen veel actiever bij de les betrokken zijn en dat ze op een speelse manier  veel sneller en beter zaken oppakken dan door het nazeggen van de leerstof. 

Graag willen iedereen bedanken voor de mooie donaties en in het bijzonder de Wereldwinkel Elsengroep in Diemen!!

Wietse de Haan en Jaimie van Tholl

Fantastisch Jaimie en Wietse: jullie haalden de halve marathon en jullie actie leverde €767,50 voor Stichting ABaCus op! Heel erg hartelijk bedankt!