• info@stichtingabacus.nl

Oud voorzitter Stichting ABaCus bezoekt AMO wederom

Oud voorzitter Stichting ABaCus bezoekt AMO wederom

Evelien van Beek , medeoprichter en 1e voorzitter van Stichting ABaCus heeft in juni 2022 Henk en Joa Bosch in Ghana bezocht. Daar ondersteunde zij haar vrienden op Ko-Sa Beach Resort, maar kwam vooral ook om met eigen ogen te aanschouwen hoe het AMO Programme er voorstaat. Hieronder volgt haar persoonlijke verhaal.

Tijdens mijn verblijf in Ghana in juni heb ik met Joa en Henk de werkplaats van AMO bezocht. Ik ben zwaar onder de indruk van het werk wat daar wordt verzet. Grote orders waar keihard aan gewerkt wordt door allen. Niet zomaar hard werken, maar precisiewerk en ook veel materialen die verder handmatig worden afgewerkt. Joa en ik hebben meegeholpen met schuren, lijmen en verven.

Er zijn momenteel 5 jonge vrouwen uit het Noorden via het WEE-North project, een project dat o.a. meisjes en vrouwen opleidt voor technisch beroepen, om binnen het AMO Programme werkervaring op te doen. Fantastisch hoe ze begeleid worden door de ervaren werkers en ze alle machines kunnen bedienen. In de middag hebben Joa en ik (Henk had veel besprekingen) de nieuwelingen een korte introductie gegeven van de diverse leermiddelen. Zij hadden nog nooit leermiddelen gezien in school en tijdens het samen bezig zijn met de kubus, de puzzel en de tangram, zagen en ervoeren zij, dat zij bijdragen aan het vervaardigen van leermiddelen. De rekenoefening met de trotro´s (bus) gaf veel hilariteit, maar het rekenen ging prima door de bijrijder. Ter afsluiting hebben we Adinkra-memory gedaan. Lekker fanatiek en na de introductie enthousiast over het feit dat leren ook leuk kan zijn.

Het was ook weer heel erg bijzonder om Kwaku, de productiemanager, te ontmoeten. Al vanaf het begin een stabiele kracht achter het AMO Programme en nog steeds zo gecommitteerd. Hopelijk blijft hij nog heel lang zijn expertise inzetten en krijgt hij een kans om nog verder uit te groeien.

Het was een heerlijk weerzien, Evelien van Beek.

Dank Evelien voor het delen van jouw ervaringen en jouw betrokkenheid bij het AMO Programme!