• info@stichtingabacus.nl

De Elthetoschool in Vriezenveen spaart voor Het AMO Programme

De Elthetoschool in Vriezenveen spaart voor Het AMO Programme

Lisanne Voort ging in 2013/2014 negen maanden met haar man Jordi Voort naar Ghana om als vrijwilligers te werken bij het AMO Programma. Ghana en het AMO Programme hebben hun hart gestolen en zij blijven zich met Ghana en de mensen daar verbonden voelen.

Lisanne heeft nu een baan als leerkracht  aan de Elthetoschool in Vriezenveen. Momenteel voert zij op deze school met de leerlingen van de school een spaaractie. Op een centrale plek is een kleine tentoonstelling over het AMO Programma ingericht. Hieronder wat informatie.

Hallo allemaal,

Wij hebben als school het voorrecht om te sparen voor het Amo Programme. Wat is er nou leuker dan sparen voor een doel waar je vervolgens gelijk resultaten van ziet. Deze zomer gaat juf Lisanne samen met Jordi voor de 3e keer naar Ghana.

Wij hebben in onze klassen allemaal een ‘spaarkaart’ die elke week laat zien hoeveel geld wij al gespaard hebben. Sommige klassen hebben al 4 spaarkaarten (€40) vol. Het gaat echt als een speer. Groep 6 heeft ook al een beetje mogen proeven van de Ghanese keuken. Zij hebben pindasoep gehad. Lekker? Nou ja, wat een boer niet kent…

Wij hopen nog een poosje door te sparen zodat we op een mooi bedrag eindigen. Dit geld zal gebruikt worden voor de modelscholen in Ghana.

Groeten namens alle kinderen en leerkrachten van de Elthetoschool 

Veel belangstelling voor het Ghana-fotoboek van juf Lisanne en Jordi