• info@stichtingabacus.nl

Impulsgroep Brandpunt Ghana Vice Versa

Impulsgroep Brandpunt Ghana Vice Versa

Klikt u eens op de website: www.gaanvoorghana.nl . Deze is nog toegankelijk tot eind juli 2022. De website is speciaal in het leven geroepen voor de oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt en wel voor Brandpunters, hun familie en vrienden. Zoals je mogelijk weet, zijn Henk en Joa Bosch-Mulder lid van deze gemeenschap.

Van 2018 t/m juni 2022 hebben wij de Brandpunters geënthousiasmeerd voor Ghana en in het bijzonder voor het Ghanese PAS Boerinnenproject (sheabutter) én het AMO Programme. We deden dat op basis van een heuse intentieverklaring: ‘Het doel van deze intentieverklaring werd drieledig: drie seizoenen lang geld inzamelen voor beide projecten, drie seizoenen lang via deze projecten omzien naar elkaar en drie seizoenen lang dit pogen te verbinden aan onze visie op duurzaamheid. Door de tussenkomst van Corona, konden wij deze intentie niet volledig waar maken en hebben we afgesproken dit project te verlengen t/m juni 2022”, zo staat op deze website vermeld.

De website heeft tot doel Brandpunters op de hoogte te houden van onze laatste sponsoracties dit jaar, van maart t/m juni 2022, om het door ons gestelde doel: 15.000 euro in totaal, daadwerkelijk binnen te halen. En… dat lijkt te lukken… Wil je op de valreep nog bekenden sponsoren, vraag hen naar de mogelijkheden.

Om tot dit mooie bedrag te komen hebben we veel uit de kast gehaald: lezingen over Ghanese thema’s; boekenleesclub met Ghanese schrijvers; bezoeken aan de projecten zelf; verkoop van Ghanese producten; themavieringen gericht op Ghana, en nu tot slot de verkoop van een Ghanees kookboekje, voorzien van een ‘proeverij en take-away’ en de virtuele wandel- en fietstocht naar Ghana.

Bekijk de website eens om inspiratie op te doen voor een eigen sponsoractie en wil je op de valreep nog bekenden sponsoren, vraag hen naar de mogelijkheden of schaf een pdf-bestand aan van het kookboekje