• info@stichtingabacus.nl

Afronding Medewerkersfonds Rabo Foundation

Afronding Medewerkersfonds Rabo Foundation

Sinds 2017 ontving Stichting ABaCus van het Medewerkersfonds Rabo Foundation een aanzienlijke bijdrage van 14.820 euro, verdeeld over drie tranches. Het geld was gelabeld voor het AMO Programme en wel voor het trainen van Ghanese leerkrachten die verbonden zijn aan modelscholen voor het AMO Programme. De training was zowel gericht op het lesgeven met behulp van de AMO-leermiddelen als het inzetten van deze AMO-leermiddelen volgens de AMO-visie op ‘Áctive learning’. Bezoek hiervoor de website van het AMO Programme: www.amoprogramme.org

Wij zijn trots om te kunnen melden dat AMO Programme met behulp van deze gelden inmiddels 28 scholen getraind heeft en daar minimaal 38 fysieke trainingen verzorgd heeft naast training op afstand als gevolg van de Coronapandemie. Deze trainingen zijn deels verzorgd door Nederlandse vrijwillige leerkrachten en gaandeweg ook door Ghanese leerkrachten. Om deze leerkrachten heen geeft het AMO bestuur vorm aan een trainingsunit Active Learning zodat het verzorgen van deze trainingen soepeler en professioneler vorm gegeven kan worden en zo kansen creëert om aan te mogen sluiten bij het uitvoerend orgaan van het Ghanese ministerie van onderwijs, het GES (Ghana Education Service). Wij zijn het Medewerkersfonds Rabo Foundation zeer erkentelijk voor de souplesse die zij getoond hebben bij het wijzigen van ons begrotingsvoorstel en het vertragen van de besteding van de gelden. Wij zijn er van overtuigd dat deze wijzigingen ten goede komen van het AMO Programme. Wij gaan er van uit dat trainen voor en door Ghanese leerkrachten uiteindelijk een grotere succesfactor is dan trainen door Nederlandse vrijwilligers, los van de beperkende factor van b.v. een pandemie in deze.

Lees binnenkort de eindrapportage van de besteding van deze Rabo gelden en lees nu alvast het verslag van onze vrijwilligers Jan Boter en Sini Dekker in een apart nieuwsartikel.