• info@stichtingabacus.nl
Contact Info
Veronique van der Horst
Werkgroep onderwijsondersteuning

Mijn naam is Veronique van der Horst. Ik ben 66 jaar, getrouwd en heb kinderen en kleinkinderen. Ik ben 45 jaar leerkracht geweest in de onderbouw van het basisonderwijs.
Mijn eerste ervaring met het onderwijs in Afrika was in 2010 samen met een groep werelddocenten van Edukans in Malawi. Het jaar daarop ben ik voor 3 maanden terug gegaan om het project meer diepgang te kunnen geven. Vanaf toen was ik verkocht en iedere keer als ik naar Afrika ga voelt dat als thuiskomen. In Ghana heb ik Joa Bosch leren kennen. Samen hebben wij daar een groep werelddocenten begeleid. Afgelopen jaar ben ik 11 weken naar Ghana gegaan en bij scholen in Ho en Tamale met de prachtige materialen van AMO gewerkt. Wat een ervaring is dat!! De materialen die met liefde in de fabriek worden gemaakt en het plezier van de kinderen om ermee te mogen spelen en leren.
Terug in Holland wilde ik toch ook nog wat kunnen betekenen voor de mooie project. Waarom?? Zonder onderwijs geen toekomst en ieder kind heeft daar recht op. Het is maar waar je wiegje heeft gestaan. Vandaar dat ik me heb aangesloten bij de werkgroep onderwijs van ABaCus.