December 2015. Net voor de kerstvakantie voert een kleine school, met drie kleine klassen twee weken actie voor ABaCus. Het financiële resultaat is geweldig, maar het enthousiasme van docenten en kinderen is net zo bijzonder.

Juf Judith van Drumpt doet verslag:

Elk jaar hebben we op de school Mulock Houwer Fornhese een project waar we geld voor op gaan halen. Dit doen we door middel van verschillende activiteiten. Dit jaar kwamen we via mijn vader, Ed van Drumpt, bij de Stichting ABaCus terecht.

Juf Judith van Drumpt doet verslag:

Het project startte met een film over Ghana en enkele materialen en de gang werd op z’n Ghanees aangekleed. Na de gezamenlijke opening werd er twee weken lang tijdens verschillende lessen stil gestaan bij Ghana en gewerkt voor het project.
De bestuursleden Joa Bosch en Evelien van Beek van de stichting gaven een presentatie met behulp van (beeld)materiaal en het vertellen van verhalen.
De kinderen kregen ook een djembé les. Zelf meedoen is natuurlijk het allerleukste.
De crealessen stonden eveneens in het teken van het project en we zijn erg enthousiast over de resultaten.

Als afsluiting vond er Afrikamarkt plaats waar we zelfgemaakte knutsels, kaarten en lekkernijen hebben verkocht.
Nadat het geld van alle activiteiten was opgeteld kwamen Evelien van Beek en Ed van Drumpt bij ons op school om het geld in ontvangst de nemen. De opbrengst was 1181 euro.
Zowel leerkrachten, kinderen als ouders vonden het een geslaagd project.