In 2014/2015 zijn Jordi en Lisanne Voort 9 maanden als vrijwilliger werkzaam geweest bij het AMO Programme. Sindsdien hebben zij AMO en Ghana in hun hart gesloten. Deze zomervakantie verbleven zij weer enkele weken in Ghana. Lisanne schrijft het volgende:

Augustus 2017

Voor de 3e keer even thuiskomen…

Afgelopen zomer zijn Jordi en ik voor de 3e keer naar Ghana geweest.
Dit keer een reis met grote verschillen. Verschil in natuur, temperatuur en vooral verschil in arm en rijk. Het lijkt wel dat dit laatste verschil elk jaar groter wordt.

We hadden het grote voorrecht dat we met veel geld op pad zijn gegaan. Geld om mensen erg blij mee te maken. Niet per se alleen als geld maar ook als materiaal.
Met de school waarop ik werk – wat overigens de leukste school van Nederland is – hebben we het afgelopen half jaar geld gespaard.
Van dit geld hebben ze bij AMO materialen gemaakt, die wij naar een school in Ho- Volta Region mochten brengen.
Een AMO Modelschool, die wij zelf hadden uitgekozen. Waarom deze school? Gewoon, als beloning voor hun goede werk.

Destijds hebben we heel veel verschillende scholen gezien en deze school stak er toch wel met kop en schouders bovenuit. Ze gebruiken de materialen zoals het hoort en bergen ze heel goed op.

Zoals afgesproken stond onze order dankzij onze vriend Kwaku en de AMO medewerkers,  helemaal kant en klaar.

Na een reis van 6 uur kregen we een heel warm welkom van alle kinderen en veel leerkrachten van de school in Ho.
Ondanks dat iedereen vakantie had, kwamen ze allemaal naar school om te kijken naar de spullen die ze zouden krijgen.
Zoals het in Ghana hoort, werden we eerst officieel welkom geheten en daarna moesten wij alle spullen presenteren.
Als bedankje kregen we een Ghanees zangconcert van ongeveer 200 schoolkinderen.

Hoe mooi is het om zo vakantie te vieren:

• Je leert een nieuwe cultuur kennen
  • Gegarandeerd mooi weer
  • Je waardeert je eigen thuissituatie ineens weer
  • Je maakt mensen ongelofelijk blij

Dat is pas all inclusive!!!

Groeten ook namens Jordi, Lisanne