GEZOCHT: Docent/trainer (m/v)

edukansLogo

Organisatie:                 AMO Programme

Contactpersoon:        Mercy Ama Harley (coordinator AMO Programme)

Periode:                        september  oktober, november 2015

Plaats:                            Abetifi / Abepotia, Ghana

Over AMO Programme

AMO LOGO 40pAMO Programme streeft er naar de kwaliteit van educatie te verbeteren door lesmaterialen te ontwikkelen, produceren en verspreiden. Daarnaast door docenten methodisch te ondersteunen om de AMO leermateralen in hun reguliere onderwijspraktijk te gebruiken. Daarvoor begeleidt AMO een aantal modelscholen die weer als voorbeeld dienen voor andere scholen in de regio.

Achtergrond

Gedurende 3 maanden geeft je mede vorm aan de Trainers Unit van het AMO Programme en werkt daarin samen met de lokale coördinator, production manager en een aantal vrijwillige trainers.

Taken

• Implementatie van het gebruik van AMO Leermaterialen in de Modelscholen
  • Werkplan maken op basis van ‘active learning’ voor diverse doelgroepen
  • Ondersteuning in monitoring en evaluatie op de AMO Modelscholen
  • Updaten en mede-uitvoeren van training aan leerkrachten voor het gebruik van AMO materialen in reguliere lessen
  • Ontwikkelen en uitvoeren van trainingsprogramma voor AMO modelscholen

• De docent/trainer die wij zoeken:
  • heeft ervaring in (de onderbouw van) het basis onderwijs
  • heeft Afrika ervaring en is flexibel
  • deelnemer aan een programma van Edukans heeft de voorkeur
  • heeft coachende kwaliteiten
  • is communicatief en intercultureel sterk
  • houdt van samenwerken en van een uitdaging
  • is optimistisch, ziet kansen

Kosten

• Je betaalt een eigen bijdrage van €270* voor: intakegesprek, trainingsdagen, vliegveld transfer in Ghana, lokale projectbegeleiding, deelnemerscertificaat en deskundige reisvoorbereiding.
  • Je betaalt en regelt zelf het ticket, visum, vaccinaties, verzekering.
  • voor veilige huisvesting is gezorgd en hier betaal je ongeveer €125,- * per maand voor.

Fondsenwerving

Je haalt in Nederland minimaal €1000,- op voor het AMO Programme via Stichting ABaCus

Wat krijg je ervoor terug?

• Onvergetelijke ervaring
  • Je verbetert je eigen competenties
  • Professionele begeleiding
  • Certificaat