Tessa Gruijs is na 3 maanden weer terug in Nederland. Zij heeft ons mee laten leven met haar antropologische en onderwijs ervaringen in Ghana. Fijn dat je het goed hebt gehad Tessa! Hier een kort verslag en terugblik van haar.

Back in the Netherlands!

Ik ben weer terug in Nederland, wat een geweldige ervaring heb ik gehad! Ik heb heel veel geleerd en veel informatie voor mijn onderzoek verkregen. Lieve mensen ontmoet die me overal bij hielpen, ervaring verkregen met de “bucket-douche” (douchen met een emmer koud water en bakjes om het over je hoofd te gieten), met light-off en met fufuo eten. Sommige dingen even wennen, maar in ieder geval nooit saai.

Terug in Nederland is ook weer wennen, wat kunnen mensen hier soms zeuren en de struggle in mijn hoofd over de oneerlijke verdeling in de wereld blijft altijd lastig. Met mijn thesis hoop ik iets bij te dragen door de leerkrachten een stem te geven wanneer het gaat over teaching-learning materials.

tessa

Nu ben ik heel druk met alles verwerken en opzetten om mijn thesis te schrijven. Ook zal ik een apart rapport schrijven met enkele bevindingen die AMO speciaal kunnen helpen.
Heel veel harde conclusies heb ik nog niet getrokken omdat ik nog druk ben met analyseren.

Persoonlijke verhalen/ervaringen waren al te lezen op tessagruijs.waarbenjij.nu en ik wil bij dezen iedereen bedanken voor reacties van jullie. Altijd leuk om te horen dat er interesse is voor mijn ervaringen en ook tips te krijgen van mensen die er al eens geweest zijn.
Daarnaast wil ik AMO Programme en Stichting Abacus bedanken voor het mogelijk maken voor mij om deze ervaringen op te doen en het helpen bij het verkrijgen van alle nodige informatie.
Voor nu, hard aan de bak, want het soms wat rustige Ghanese tempo kan hier niet!

Groetjes,

Tessa